NYT açıkladı: 18 ay sürebilir!

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın ulaştığı ve ABD hükümetince yayınlandığı iddia edilen yeni tip koronavirüs içerikli gizli raporda, salgının ABD’de 1,5 yıl devam edebileceği ve dalgalar halinde yayılacağı kaydedildi.

DÜNYA 19.03.2020, 14:59 19.03.2020, 15:03
NYT açıkladı: 18 ay sürebilir!

ABD'li New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre ABD hükümeti tarafından Covid-19'a ilişkin gizli bir belge hazırlandı.

NYT raporun 100 sayfasının ele geçirdiklerini belirterek, hükümetin salgının 18 ay sürebileceğini ve medikal ekipman problemlerinin ortaya çıkabileceğini ortaya koyduğunu söyledi.

Söz konusu raporda Covid-19 krizinin ABD halkını dalgalar halinde etkileyeceği, federal yönetim, eyaletler ve yerel yönetimler arasında sıkıntılar doğurabileceği kaleme alındı.

NYT, ABD Başkanı Donald Trump’ın olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiği cuma günü yayınlandığını iddia ettiği raporun yönetim için eylem planı niteliğinde olduğunu belirtti.

Raporda, salgının çabucak yayılması sonucu, hastanelerin, kliniklerin ve diğer tüm sağlık merkezlerinin yetersiz kalabileceği yazılırken, ülke genelinde hangi kurumun hastanelere yardımcı olabileceğini de ortaya koyuyor.

Raporda, salgınla başa çıkmak için ABD Başkanı'nın yetkilerinin dahi genişletilebileceği belirtiliyor.   

Yorumlar (0)