Nükleer santraldeki gaz kaçağı sebebiyle 1 kişi öldü 

İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer alan Asco Nükleer Santrali’nde karbondioksit gazı kaçağı meydana geldi. 1 işçi hayatını kaybederken 3 işçi de yaralandı. 

DÜNYA 25.11.2021, 07:30 25.11.2021, 17:57
Nükleer santraldeki gaz kaçağı sebebiyle 1 kişi öldü 

İspanya basınında yer alan habere göre Katalonya bölgesindeki Tarragona kentinde bulunan Asco Nükleer Santrali’nde karbondioksit gazı kaçağı meydana geldi. Kaçak gazı soluyan işçilerden 1’inin durumu ağır olmak üzere 4’ünün yaralandığı ifade edildi.  



Sızıntı ölçümü yapıldı 

Türkiye saati ile 21.00’da meydana gelen olayda işçiler hastaneye kaldırıldı. Durumu olan şahıs hastanede vefat ederken 3 kişinin tedavisine devam edildiği bildirildi. 

Santrale gelen kimyasal risk uzmanları ile itfaiye ekipleri, sızıntı ölçümleri yaptı. Sızıntının nereden kaynaklandığı ve nerelere yayıldığı hakkında yapılan ilk ölçümlere göre kaçak, radyolojik bölgeden uzakta gerçekleşti.  

Katalonya’ya verilen elektriğin yarısını tedarik etmekle bilinen Vandeloos II Santrali’nin Asco’ya yakın olduğunu belirten yetkililer, gaz kaçağının radyolojik bölgeden uzakta meydana geldiğini ve herhangi bir nükleer problem yaratmadığını duyurdu. 

Yorumlar (0)