Nükleer patlamayı andıran görüntü korkuttu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde çıkan yangında "nükleer patlamayı" andıran görüntüler ortaya çıktı. 

DÜNYA 09.09.2020, 14:05
Nükleer patlamayı andıran görüntü korkuttu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde çıkan yangın hala sürüyor. 

Söz konusu yangın, Sierra Ulusal Ormanı'nda bulunan Huntington Gölü ile Shaver Gölü yakınlarında etkili olmaya devam ediyor. 

Kaliforniya eyaletinde bulunan ormanlık bölgede alevler, sıcak hava dalgasından sonra iyice yayılmaya başladı. Söz konusu alevlerin, oldukça tehlikeli bir durum teşkil ettiği ifade edildi. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) medyası, 25 orman yangınının sürdüğünü duyurdu. Alınan son bilgiye göre, bölgede iki orman yangını daha başladı. 

Kaliforniya eyaletinde 2020 senesinde şu ana kadar 890.000 hektardan daha fazla alan kül oldu. Yetkililer, söz konusu yangınların etkili olmayı sürdüreceğini bildirdi. Hava değişikliği yaşanana kadar alevlerin söndürülemeyeceği ifade edildi. 

Sierra Ulusal Ormanı'nda 150 milyon ağacın kuruduğu ve bu durumun yangınların büyümesine neden olduğu bildirildi. Yangınlar neticesinde 60 konutun yanıp kül olduğu öngörülüyor. 

Yangına müdahalede bulunan itfaiyecilerden 3'ünün yaralandığı kaydedildi. Bir itfaiyecinin durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

İş yerlerinin ve dükkânların hasar görmesine neden olan yangın, arabaları da işlevsiz duruma getirdi. 

Kaliforniya eyaletinde çıkan yangınlara 14.000'den fazla itfaiyeci müdahalede bulunuyor. Yangınları söndürme çalışmalarında 2.400 itfaiye aracı bulunuyor.  

Yetkililer, geçtiğimiz birkaç gün içerisinde 27 hayvan ile 385 insanın yangından kurtarıldığını duyurdu. 148 kişinin de bölgeden güvenli bir şekilde tahliye edildiği öğrenildi.

Kaliforniya eyaletinde yangının çıktığı alandan geçen uçaktaki bir kişi, oldukça ilginç bir görüntü yayınladı.

Söz konusu görüntüde, dumanların nükleer patlamaya benzediği fark edildi. 

Yorumlar (0)