Nobel Barış Ödülü mü, savaş ödülü mü?

"Barıştırma" adı altında büyük zulümlere kapı açan Trump'ın ardından, askeri varlığının olduğu ülkeleri cehenneme çeviren Putin de Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi. Orta Doğu'ya katkılarından (!) dolayı katil prensler Selman ile Zayed'in de Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi bekleniyor.

DÜNYA 24.09.2020, 15:15 24.09.2020, 15:39
Nobel Barış Ödülü mü, savaş ödülü mü?

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'tan önce 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği ortaya çıktı.

Rus basınında yer alan haberlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2021 Nobel Barış Ödülü'ne ABD Başkanı Donald Trump'tan önce aday gösterildiği, Putin'i Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteren ismin ise Rus yazar Sergey Komkov olduğu belirtildi.

Haberlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Norveç Parlamentosu üyesi Christian Tybring-Gjedde tarafından 9 Eylül 2020 tarihinde Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğinin açıklandığı hatırlatılarak, Trump'ın adaylık teklifinin Nobel Komitesi'ne 9 Eylül'de sunulduğu, Putin'in adaylık teklifinin ise Trump'ın adaylık teklifinden önce yapıldığı kaydedildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2021 Nobel Barış Ödülü'ne adaylığının konulması ile ilgili yöneltilen soruya, "adayların değerlendirilmesi ile ilgili bir prosedür olduğu, ödülün alınmasının iyi, verilmemesinin ise sıkıntılı bir durum olmadığı" görüşünü ortaya koyarak, "Başka da bir şey söylemek zor." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğine dair bilgi 9 Eylül'de duyurulmuştu.

Esed'i de aday gösterin

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın da 2021 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiği biliniyor.

Trump ve Putin'in yanında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Baas rejimi lideri Beşşar Esed, BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed ve Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın da adaylığının konulması durumunda eğreti olmayacağı görünüyor.

Peter Handke, Nobel'i bitirmişti!

En son Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesi büyük tartışma yaratmış, İsveçli gazeteci Christina Doctare tepki olarak kendi nobel ödülünü iade etmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Vampirler Topluluğu" diyerek tepki gösterip Nobel'in kendini tükettiğini ve artık Nobel'in kendisi için de hiçbir anlam ifade etmediğini belirtmişti.

Soykırımı destekleyen Peter Handke, Sırp savaş suçlusu Miloseviç tarafından "Sırp Şövalye Nişanı" ödülüne layık görülmüştü.

Yorumlar (0)