Nitrik asit tankı vuruldu: Pencereleri kapatın!

Rusya ordusunun Ukrayna'nın Luhansk Bölgesi’ndeki bir nitrik asit tankını vurduğunu bildirdi. Sergey Gaigai, zehirlenme riskine karşı pencerelerin kapalı tutulması gerektiğini söyledi.

DÜNYA 09.04.2022, 20:26 10.04.2022, 12:43 Hakan Öksüz
Nitrik asit tankı vuruldu: Pencereleri kapatın!

İstanbul'da müzakere masasına oturan ancak uzlaşma sağlayamayan Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor. Luhansk Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Sergey Gaigai, bölgede yaşayanları korkutan bir açıklamada bulundu. Rusya ordusunun Ukrayna'nın Luhansk Bölgesi’ndeki bir nitrik asit tankını vurduğunu belirten Sergey Gaigai, "Ciddi sağlık riskleriyle karşılaşmamak için pencerelerinizi kapalı tutun." dedi.

4 kişi yaralandı!

Saldırının, Ukrayna’nın Luhansk Bölgesi'ndeki Rubijne şehrinde gerçekleştirildiği kaydedildi. Rusya ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 1 binanın yanı sıra 1 petrol tesisi ile kimya tesisinin vurulduğu ifade edildi. Saldırının yapıldığı binadaki 4 kişinin yaralandığını kaydeden Gaigai, daha önce öldüğü tespit edilen 1 kadının cansız bedeninin bulunduğunu söyledi.

"Kimyasal saldırıyla karşı karşıyayız"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Luhansk Bölgesel Askeri Yönetimi Başkanı Sergey Gaigai, saldırı hakkında bilgi verdi. Halka uyarıda bulunan Gaigai, "Yeniden bir kimyasal saldırıyla karşı karşıyayız. Atılan roketler, bir nitrik asit tankını vurdu. Pencere ve kapılarınızı kapalı tutun." ifadelerini kullandı. 

Nitrik asit hakkında bilgiler veriliyor!

Nitrik asidin zararları hakkında bilgilendirme yapan Ukrayna basını, korunma yöntemleri üzerine yayınlar gerçekleştiriyor. Nitrik asidin geniş kesimler tarafından kezzap olarak tanındığı kaydediliyor. Bu zararlı asidin cilt ve iç organlara ölümcül zararlar verebileceği belirtiliyor.

"Sabun ve kabartma tozu kullanın"

Öte yandan halka maske takmaları çağrısında bulunan Ukrayna Luhansk Bölge Polisi, kimyasal zehirlenme riskinin bulunduğunu bildirdi. Yapılan uyarıda, "Vücudunuzda kimyasal aside maruz kalan bölgeyi 10-30 dakikalık aralıklarla yıkayın. Bunun için sabun ve kabartma tozu kullanın." denildi.

Yorumlar (0)