Nijerya'da silahlı saldırı: En az 43 ölü

Nijerya'nın Sokoto eyaletinde bulunan bir pazar yerini hedef alan silahlı saldırıda ilk tespitlere göre 43 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

DÜNYA 19.10.2021, 01:06 19.10.2021, 13:27
Nijerya'da silahlı saldırı: En az 43 ölü

Eyalet yetkililerinden Muhammad Bello, gerçekleştirdiği açıklamada, kimliğini an itibarıyla tespit edilemeyen silahlı şahısların eyaletin Goronyo bölgesinde bulunan pazar yerini hedef alan bir saldırı düzenlediğini kaydetti.

43 ölü

Bello, "Saldırıda vefat sayısından emin değiliz fakat en az 43 kişi yaşamını yitirdi." dedi.

Söz konusu saldırıda çok sayıda kişinin yara aldığını belirten Bello, bölgeye kolluk güçlerinin sevk edildiğini ve olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

10 Ekim'de 20 kişi can vermişti

Dönem dönem silahlı grupların saldırılarının hedefi olan Sokoto'da, geçtiğimizin 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 20 kişi can vermiş, çok sayıda kişi ise yaralanmıştı.

Bölge, sık sık hayvancılıkla geçimi sağlayan Fulaniler ile çiftçilikle yaşamını sürdüren bazı kabileler arasında sert çatışmalara sahne oluyor.

Hayvanlarını otlatabilmek amacıyla ülkenin güney bölgelerine doğru göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çaldıklarını ve kendilerine saldırdığını öne sürüyor.

Yorumlar (0)