Nijerya'da başkan adayları için zorunlu test: Herkes gelsin!

Nijerya'da uyuşturucu kullanımının son yıllarda artması, ülkedeki uyuşturucuyla mücadele kurumunu ilginç bir uygulama yapmaya itti. 2023 yılındaki devlet başkanlığı seçimine aday olan herkesin uyuşturucu testi yaptırması zorunlu hale getirildi.

DÜNYA 27.04.2022, 18:11 28.04.2022, 13:47 Hakan Öksüz
Nijerya'da başkan adayları için zorunlu test: Herkes gelsin!

Afrika ülkesi Nijerya, 2023 yılındaki devlet başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. Seçimlerde devlet başkanlığına aday olacak kişilere yönelik uygulanacak bir test, ülkenin gündemine oturdu. Devlet başkanı adaylarının uyuşturucu testine girmesinin zorunlu olduğu kaydedildi.

"Aday olacak herkes test yaptırmalı"

Açıklama, Nijerya Uyuşturucuyla Mücadele Kurumu (NDLEA) Başkanı Tuğgeneral Buba Marwa'dan geldi. 2023 yılında yapılacak seçimlerde aday olacak herkesin söz konusu uyuşturucu testine girmesi gerektiğini söyleyen Marwa, "Ülkede özellikle son yıllarda uyuşturucu kullanımındaki hızlı artış, bu testin yapılmasını zorunlu hale getirdi." dedi.

"Kamu görevlileri, sorumluluklarını unutmasın"

Devlet görevlilerin uyuşturucu kullanmasının ülkede genel bir güvensizlik oluşturduğuna işaret eden Marwa, "Her kamu görevlisi, eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeli. Defalarca tekrarladık. Milyonlarca kişiden sorumlu olan bu insanlar, daha bilinçli davranmalı." ifadelerini kullandı.

Nijerya'da özellikle son yıllarda kamu görevlileri arasında uyuşturucu kullanımının arttığı bildirildi. Bazı kesimler ise kamu görevlileri arasında uyuşturucu kullanıının eskiden de fazla olduğunu ancak sosyal medya sayesinde bu durumun yeni yeni ortaya çıkmaya başladığını belirtiyor.

Yorumlar (0)