Nijer'e de tıbbi yardım gönderildi

Sağlık sisteminin gücünü dünyanın kabul ettiği Türkiye'nin koronavirüsten etkilenen ülkelere tıbbi desteği sürüyor.

DÜNYA 04.06.2020, 10:52
Nijer'e de tıbbi yardım gönderildi

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinden (küresel salgın) etkilenen ülkelerden biri olan ve sağlık sisteminde sorunlar bulunan Nijer'e tıbbi destek sağlanıyor. Tıbbi yardım malzemelerini taşıyan askerî uçak Ankara'dan teker kesti ve Nijer'e doğru havalandı.

Türkiye'nin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) küresel salgınından etkilenen ülkelere tıbbi malzeme yardımları sürüyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesine yardımcı olmak maksadıyla Nijer'e sağlık çalışanları için koruyucu tulum, koruyucu gözlük ve maske gönderdi.

Türkiye Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan tıbbi yardım malzemeleri, Ankara'daki Etimesgut Askerî Havaalanı'nda TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ait A 400M tipi dev nakliye uçağına alındı.

Etimesgut Askerî Havaalanı'ndan teker keserek Nijer'e uçan A 400M tipi nakliye uçağındaki tıbbi yardım malzemesi kolilerinin üzerinde Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanlığı forsunun yanı sıra Mevlâna'nın şu cümlelerine Türkçe ve Fransızca olarak yer verildi:

"Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var."

1960 yılına kadar Fransa sömürgesinde kalan ve resmî dili Fransızca olan Nijer'de bu dilden sonra en çok konuşulan dillerin Hausa Djerma, kanurice, Fulanıca, Temaşekçe, Tıbuca, Arapça ve Gurmançe olduğu biliniyor.

Tüm resmî işlemlerde ve yazışmalarda Fransızca dilini kullanan Nijer'de ikinci yaygın dil Hausa Djerma dili.

Yorumlar (0)