New York’u sel aldı: Queens bölgesi enkaz yığınına döndü

ABD'nin New York’a bağlı Queens bölgesinde aşırı yağış sebebiyle sel meydana gelirken, selin ardından Queens bölgesinde ciddi hasar yaşandığı aktarıldı. 

DÜNYA 07.09.2021, 09:14 07.09.2021, 17:14
New York’u sel aldı: Queens bölgesi enkaz yığınına döndü

Geçen hafta, ABD'nin New York şehrine bağlı Queens bölgesinde şiddetli sağanak yağıştan sonra sel meydana geldi.

Ciddi hasar meydana geldi

Sel felaketinin meydana geldiği bölgede incelemeler yapan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez ve FEMA Yöneticisi Deanne Criswell, olaya ilişkin basın mensuplarına değerlendirmeler yaptı.

New York, şiddetli yağışlara henüz hazır değil

Geçtiğimiz günlerde ABD'de meydana gelen Ida Kasırgası'ndan sonra meydana gelen can kayıpları ve hasarın boyutu, New York kentinin şiddetli yağışa hazır olmadığını gösterdi.

Kasırganın kategori 4 kuvvetinde 240 kilometreden fazla hızla vurduğu Louisiana eyaleti ile Alabama ve Mississippi’de 9 kişi hayatını kaybetti, şiddetli yağış şeklinde etkisini gösterdiği kuzeydoğu eyaletlerinde de en az 45 kişi yaşamını yitirdi.

Benzin kıtlığı ve elektrik kesintisi sürüyor

29 Ağustos'ta kasırganın vurduğu Louisiana eyaletinde, elektrik kesintileri sürerken, problemin bir ay kadar sürebileceği öne sürülüyor.

Eyalette ayrıca gıda ve benzin tedarikinde de problemler yaşanıyor. İddiaya göre, Baton Rouge ve New Orleans’da akaryakıt istasyonlarının üçte ikisinde benzin bulunmuyor.

Yorumlar (0)