New York’ta göçmen krizi: Otel önünde kamp kurdular

ABD'ye Meksika sınırından giriş yapan ve son dönemlerde sayıları "rekor" düzeye erişen düzensiz göçmen sorunu gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

DÜNYA 31.01.2023, 09:25
New York’ta göçmen krizi: Otel önünde kamp kurdular

New York'un Manhattan bölgesinde bulunan Watson Otel'de barınmaları sağlanan ve sayıları 50'yi geçen bir grup sığınmacı, Brooklyn'deki Red Hood Feribot Terminali'ndeki yeni barınma alanlarına yollanma kararına karşı çıktı. Sığınmacılar, otel önünde bir araya gelerek kamp kurdu ve söz konusu kararı protesto etti.

Göçmenler kabul etmiyor

New York Belediyesi tarafından özel barınaklara gönderilmek istenen göçmenlerin büyük bir bölünü, mahremiyet yetersizliği ve ısınma problemleri gibi durumlar sebebiyle söz konusu barınaklara gönderilmeye kabul etmediği ifade edildi.

Belediye tarafından yapılan bilgilendirmede, yeni barınakların diğer bütün yardım merkezleri ile benzer hizmeti vereceği belirtilse bile göçmenler, dün geceden bu yana otel önünde protestolarını sürdürüyor.

Eylemlerine devam ediyorlar

Göçmenlerin bir kısmı, belediyenin yolladığı otobüslerle sığınmacı barınaklarına gitmek mecburiyetinde kalsa da büyük bir bölümü (İngilizce bilmeyen ve erkeklerden oluşan bir grup), daha iyi şartlarda barınma talebinde bulunmaya devam ediyor.

Ocak ayının ilk günlerinden başlayarak bekar göçmen erkeklerin yerleştikleri otellerden çıkışını yapmayı planladıklarına işaret eden New York Belediye Başkanı Eric Adams, söz konusu grupların bir arada tutulması gerektiğine işaret etti.

Yorumlar (0)