New York'taki Türk derneği büyük takdir gördü

New York’un Long Island bölgesinde faaliyet gösteren New York Türk Amerikan Toplum Merkezi (NYTAC) tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yapılan yardımlar büyük takdir topluyor.

DÜNYA 02.05.2020, 09:36
New York'taki Türk derneği büyük takdir gördü

NYTAC Başkanı Erol Akyürek, salgından zarar gören Türk ve Amerikalılara ayni ve nakdi yardımlarda bulunduklarını belirterek ‘’Bizler Amerika’da yaşayan ve bu ülkenin kucak açtığı göçmen Türkler olarak, ülkenin bu zor döneminde üzerimize düşeni imkanımız elverdiğince yapmaya çalışıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

35 Türk aileye yardım ettik

Akyürek, Long Island bölgesinde ihtiyaç sahibi Amerikalılara maske, eldiven ve dezenfeksiyon ürünleri bağışladıklarını aktararak, salgın nedeni ile gelir kaybına uğrayan 35 Türk aileye de kumanya yardımında bulunduklarını kaydetti.

Pazar günü büyük bir yardım organizasyonu yapacaklarını aktaran Akyürek, hafta içi de bölgelerinde bir hastanenin sağlık çalışanlarına yemek ikramında bulunacaklarını söyledi.

Kahraman ilan edildiler

Derneğin bölgedeki polis departmanına ulaştırdığı yardım paketleri de takdir gördü. Polis merkezindeki memurlar, yardım paketlerini getiren gönüllü Türk ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirip sosyal medyada paylaştı.

Yardımlar için resmî Facebook sayfasında yayınlanan teşekkür mesajında, "Sıradaki kahramanınız New York Türk Amerikan Merkezi adına Erol Akyürek. Maske ve eldiven setlerine ek olarak 30 kutu temel gıda ve dezenfeksiyon ürününün bağışını organize etti. Babylon toplumuna cömert bağışları için Erol'a ve organizasyonuna teşekkür ederiz.’’ ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)