New York'ta sokak ortasında tecavüz girişimi kameraya yansıdı

ABD’nin New York şehrinde bir şahıs, sokak ortasında 35 yaşındaki bir kadına tecavüz girişiminde bulunurken, olaya ilişkin görüntüleri yayınlayan New York polisi, zanlıyı yakalamak üzere şehir genelinde insan avı başlattı.  

DÜNYA 04.07.2021, 09:26 05.07.2021, 10:55
New York'ta sokak ortasında tecavüz girişimi kameraya yansıdı

En çok tecavüzün yaşandığı ülkelerde listesinde üst sıralarda bulunan ABD’de korkunç bir vaka daha kayıtlara geçti.

Tecavüz girişimi kameraya yansıdı

Geçtiğimiz cuma günü New York kentinde saat 08.00 sıralarında sokak ortasında bir şahıs, 35 yaşındaki bir kadına tecavüz girişiminde bulundu. Olaya ilişkin görüntüleri yayınlayan New York polisi, kent genelinde zanlıyı yakalamak için insan avı başlattı. 

Yayınlanan görüntülerde, bir süre genç kadını takip ettiği görülen saldırganın, ardından kadına arkadan saldırarak onu yere düşürdüğü görüldü. Kimliği gizli tutulan 35 yaşındaki kadın, kendi çabaları ile zanlının elinden kurtuldu. Tacizci ise kısa süre sonra bölgegen kaçarak kayıplara karıştı. 

New York polisi tarafından yapılan açıklamada, 35 yaşındaki kadına saldıran zanlının kimliğinin henüz belirsiz olduğu, arama çalışmalarının devam ettiği ve yakalanmasına yardımcı bilgileri paylaşanlara bu kapsamda 3 bin 500 dolara kadar ödül verileceğini duyurdu. Tıbbi müdahaleyi reddeden mağdur kadının, olay sebebiyle sarsıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz seneye oranla şehir genelinde tecavüzlerin yüzde 5, çeşitli cinsel suçların ise yüzde 25 arttığı belirtilerek, 2021'in başından bu yana 2 bin 200 cinsel saldırı olduğu açıklandı.

Yorumlar (0)