New York'ta aşı ya da haftalık test zorunluluğu

ABD'nin New York eyaletinde çalışanlara, 6 Eylül tarihine dek COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşısı olmaları ya da her hafta test yaptırmaları mecburiyeti getirildi.

DÜNYA 29.07.2021, 01:31 29.07.2021, 18:08
New York'ta aşı ya da haftalık test zorunluluğu

New York Valisi Andrew Cuomo, gerçekleştirdiği duyuruda, eyalet genelindeki yaklaşık 250 bin çalışana, COVID-19 vakalarında görülen artışları önlemek için aşı veyahut haftalık test zorunluluğunu getirmeye mecbur olduklarını ifade etti.

Cuomo, devlet hastanelerinde çalışan sağlık personellerinin ise aşı olma haricinde başka bir seçeneği olmadığını kaydederek, diğer yandan özel sektördeki işverenlere personellerini ve de müşterilerini aşılamaya teşvik etmeleri hususunda çağrıda bulundu.

Biden bugün açıklayabilir

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da 26 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, kentteki polisler ve öğretmenler de dahil belediyeye bağlı 340 bin personele 13 Eylül tarihine dek aşılanmaları, aşılanmayanlar için her hafta test yaptırmaları zorunluluğu getirdiklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın da ülke çapında federal hükümete bağlı personellere yönelik benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığı ve bahse konu planı 29 Temmuz'da açıklayabileceği belirtiliyor. 

Yorumlar (0)