New York polisi, metro saldırganını tespit etti

Dün New York metrosunda yaşanan silahlı saldırının ardından kimlik tespiti çalışmalarını tamamlayan polis ekipleri, saldırı şüphelisinin kimliğini Frank R. James (62) olarak duyurdu. 23 kişinin yaralandığı saldırının şüphelisi, her yerde aranıyor. 

DÜNYA 13.04.2022, 17:13 13.04.2022, 22:02
New York polisi, metro saldırganını tespit etti

Dün öğle saatlerinde New York’un Brooklyn bölgesindeki metroda silahlı saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda metro adeta kana bulanırken 23 kişi de yaralanmıştı. Güvenlik kameralarını izleyen FBI ve New York Polis Departmanı (NYPD) siyasi Amerikalı olan Frank R. James’in kimliğine ulaştı. James’in olay mahalline gelirken kullandığı kamyonetten delil toplayan NYPD, bu delillerin metrodaki delillerle örtüştüğünü açıkladı. 

Saldırıyı kimin düzenlediği bilinmiyor

Bu kamyonetin James’e ait olmadığını yalnızca onun tarafından kiralandığını belirten NYPD, Frank R.’nin saldırgan mı yoksa saldırgana yardım eden biri mi olduğunu bilmiyor. Wisconsin ve Philadephia’da kayıtlı ikametgah adresleri bulunan siyahi Amerikalıyı arama faaliyetleri devam ederken şüpheli şahsın bulunmasının, soruşturmada somut delil sunacağını duyurdu. ABD’de bulunan herkesten ise şüpheli kişinin bulunması hakkında yardım talep edildi.



23 yaralıdan 10’u silahla yaralandı

Dün yapılan açıklamada saldırının ardından 16 yaralının bulunduğu kaydedilmişti. Ancak bugün yapılan açıklamada yaralı sayısının 23’e çıktığı ifade edildi. 23 kişiden 10’u silahla yaralanırken 13’ü ise o sırada çıkan hengamede çeşitli şekillerde yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan kimse yok.

Metro hattını takip eden kameralar arızalı

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın kaydettiği açıklama ise ülkede şok etkisi yarattı. Adams, metro saldırısını kaydetme ihtimali olan tüm kameraların arızalı olduğunu ifade etti. Bu da ülkede büyük bir güvenlik zafiyeti olduğunu açığa çıkarmış oldu. Adams, metro işletmesinin, kamera arızasıyla ilgili raporları netleştirmeye çalıştığını açıkladı. Ancak şüpheli kişinin, vatandaşların kamera kayıtlarından tespit edildiğini da duyurdu.

Biden: “ilk müdahaleyi yapanlara minnettarız”

Saldırının ardından açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Biden, silah atışlarından çekinmeden yaralananlara ilk müdahalelerini yapan herkese teşekkürlerini iletti. Ekibinin Adams, FBI ve NYPD ile temas halinde olduğunu kaydeden Biden’dan önce açıklamalarda bulunan polis ve itfaiye ekipleri ise olayın terör saldırısı olmadığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)