New Jersey'e Müslüman polis şefi!

ABD'nin New Jersey eyaletinde Türk kökenli bir Müslüman'ın emniyet müdürlüğüne getirilmesinin ardından benzer bir atama daha gerçekleşti. Çerkes kökenli Müslüman Nart Hapatsha, emniyet teşkilatında üst düzey göreve getirildi.

DÜNYA 07.02.2020, 16:02
New Jersey'e Müslüman polis şefi!

ABD'de Çerkes kökenli Müslüman Nart Hapatsha, New Jersey Passaic Bölgesi Şerif Departmanı Şerif Yardımcılığına getirildi.

Passaic kentinde 33 senedir polis memurluğu görevini yürüten Nart Hapatsha, başta ailesi ve Çerkes toplumu üyeleri olmak üzere Türk ve Müslüman kesimden temsilcilerin katılım gösterdiği yemin töreniyle birlikte göreve başladı.

ABD'de bu pozisyona atanan ilk Çerkes kökenli Müslüman olduğunu kaydeden Nart Hapatsha, "Bundan dolayı hizmet kalitesinde çıtayı yükseltmem ve topluma en iyi şekilde örnek olmam konusunda sorumluluğum daha da arttı." ifadesini kullandı.

"Bu topluma hizmet edin"

Nart Hapatsha, Türk ve Müslüman gençlere çağrıda bulunarak, "Eğitiminizi tamamlayın, polis, asker, doktor, öğretmen olarak bu topluma hizmet edin. Bir daha asla geri gelmeyecek zamanı en iyi şekilde kullanın." dedi. 

"Emekli olduktan sonra Türkiye'de yaşayabilirim"

Türkiye’yi çok sevdiğini ve birçok defa ziyaret ettiğini aktaran Hapatsha, emekli olmasının ardından bilgi ve tecrübelerini paylaşmak amacıyla Türkiye'de yaşamayı bile planladığını ifade etti. 

Hapatsha, yemin törenin ardından yakınları ve sevdikleriyle fotoğraf çektirdi. 

1987 yılından beri Passaic Bölgesi Şerif Departmanı'nda çalışan Nart Hapatsha, özel tim, acil müdahale, tehlikeli madde, rehine ile müzakere, çeteler, terörle mücadele ve siber internet alanlarında faaliyet yürüttü.

"Başarılı işlere imza atılması konusunda motive edecek"

Paterson şehri Kültür Elçisi Türk İş adamı Hüseyin Bayram da yemin törenine katılanlar arasında yer aldı. 

Bir hafta içerisinde yapılan iki üst düzey atamanın ABD'deki Türk ve Müslüman toplumunu gururlandırdığını vurgulayan Bayram, "Türk toplumunun bir parçası olan Karaçay ve Çerkez kökenli bu iki büyüğümüzün emniyet teşkilatında en üst pozisyonlara atanması Türk ve Müslüman toplumunu bu ülkede daha başarılı işlere imza atması konusunda motive edecektir." dedi. 

Türk ve Müslüman Bayçora emniyet müdürü olarak atanmıştı 

ABD’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı New Jersey Eyaleti'ndeki Paterson kentine ilk kez Türk ve Müslüman olan biri emniyet müdürü olarak atanmıştı.

Emniyet müdürü olan İbrahim Mike Bayçora, 228 senelik tarihi belediye binasında gerçekleştirilen yemin töreniyle birlikte göreve başlamıştı. 

Bayçora'nın Karaçay Türklerinden olduğu belirtilmişti. 
 

Yorumlar (1)
Erkan ELKAP 4 yıl önce
Tebrik ediyorum, hayırlı olsun