Netflix’ten ‘Türkiye’de de olur mu?’ dedirten fiyat artışı!

ABD fiyatlarında zam yapan Netflix’te, yeni dönemde minimum paket 10 dolara çıkarken, en yüksek paket ise 20 dolara yükseldi.

DÜNYA 15.01.2022, 10:22
Netflix’ten ‘Türkiye’de de olur mu?’ dedirten fiyat artışı!

Netflix, ABD fiyatlarında zam kararı aldı. Pandeminin de etkisiyle birlikte abone sayısında yükselişe geçen şirket, pakete bağlı abonelik fiyatını 1-2 dolar artırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan bir Netflix sözcüsü, söz konusu fiyat artışını, içerik çeşitliliğinin devamı için yaptıklarını ifade etmişti.

ABD’de en düşük paket 10 dolara çıktı

ABD’de Netflix’in, Temel Plan (480P ve tek ekran) paketi 8,99 dolardan 9,99 dolara çıktı. Standart Plan (1080P ve çift ekran) paketi ise 13,99’dan 15,49 dolara yükseldi. Netflix, paketler arasında en yüksek artışı Özel Plan (4K ve dört ekran) paketinde yaptı. 17,99 dolardan satılan Özel Plan, zam kararının ardından 19.99 dolara yükseldi.

Dijital platform, gelecek olan yeni aboneleri güncel fiyatlandırmadan faturalandıracak. Fakat bu fiyat artışının mevcut abonelere yansıması ise birkaç hafta sürecek. Bu süre içinde Netflix, kullanıcılara belirli aralıklarla aylık fiyatını güncellediğini haber veren uyarılar gönderecek.

Bu zam kararı, Ekim 2020’den beri Netflix’in, 4’üncü fiyat artışı olarak göze çarptı. Öte yandan 1.5 yıl içinde şirketin bu kadar sık bir şekilde fiyatlarına zam yapması eleştiri konusu oldu.

Netflix Türkiye fiyatlarına da zam gelecek mi?

Netflix, Türkiye fiyatları için son zammı, geçen yılın Mart ayında yapmıştı. Zamlanan fiyatlarla beraber Temel Plan Paketi 17,99 liradan 26,99 liraya, Standart Plan Paketi 29,99 liradan 40,99 liraya, Özel Plan Paketi ise 40,99 liradan 54,99 liraya çıkmıştı. Dijital yayın platformu, 1 senedir Türk kullanıcılara bu tarife üzerinden hizmet veriyor.

O tarihten beri abonelik ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ülkemizde 3,5 milyonu aşkın abonesi olan dijital platformun, Türkiye fiyatlarını güncelleyip güncellemeyeceği ise merak edilen konulardan biri oldu. Fakat bu konuyla ilgili henüz şirketten bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)