Netenyahu, 45 sterlinlik teklifle aşı sırasını atladı!

İsrail, Pfizer’ın koronavirüs aşısına doz başına 45 sterlinlik teklifle aşı sırasını atladı.

DÜNYA 10.01.2021, 17:03 11.01.2021, 12:42 Hanife
Netenyahu, 45 sterlinlik teklifle aşı sırasını atladı!

Şimdiye kadar 487 binden fazla vakanın görüldüğü ve 3 bin 651 kişinin yaşamını yitirdiği İsrail’in salgınla mücadelesinde yönelik İngiliz basınında dikkat çeken bir haber yer aldı.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla'yu Başbakan Binyamin Netanyahu,  birkaç gün içerisinde 17 kez telefon görüşmesi yaparak daha fazla doz aşıyı almayı garantiledi.

İsrail, aşıya daha yüksek fiyat biçtiler

Ayrıca haberde,  Netanyahu hükümetinin İngiltere'den doz başına yüzde 50 daha fazla ödemeyi kabul ettiği belirtildi. Londra 30 sterlin ödeme yaparken, İsrail doz başına 45 sterlin ödeme yaptı.

Salgınla mücadele kapsamında üç haftada nüfusun yaklaşık 5'te 1'ine denk gelen 1.8 milyon kişiyi aşılayan İsrail’in fazla ödeme yaparak güvence altına aldığı aşılarla, mart ayının sonuna kadar 16 yaş ve üzeri herkesin aşılanabilmesini sağladığı kaydedildi.



Netanyahu'ya " fazla para ödeyerek sıra atladın" suçlaması

Bir diğer dikkat çekici nokta ise İsrail'de muhalefetten üst düzey bir yetkilinin, Netanyahu hükümetini  “daha fazla ödeme yaparak aşı sırasını atlamakla suçladığı” bilgisi geçildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir Pfizer sözcüsü ise "Fiyatlandırmamız hacim, avans taahhüdü, öz sermaye ve karşılana bilirlik ilkelerine dayanmaktadır." İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)