Netanyahu’dan Biden'a uyarı: Baskılara göre karar almayacağız

Yargı düzenlemesine yönelik büyük bir kitlesel eylemler sebebiyle geri adım atmak durumunda kalan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestolardan sorumlu gördüğü ABD'ye sert bir uyarıda bulundu.

DÜNYA 29.03.2023, 12:23 29.03.2023, 17:56
Netanyahu’dan Biden'a uyarı: Baskılara göre karar almayacağız

İsrail’de yargı düzenlemesi karşıtı gösteriler dünya genelinde büyük ses getirdi. Kitlesel şekilde bir araya gelen göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu yönetiminin Meclis'ten geçirmek için uğraştığı yargı düzenlemesine karşı eylem düzenledi. Bu noktada düzenlemeden geri adım atan Netanyahu, sosyal medya hesabından bir makale yayınlayarak protestoların ardından ABD’nin olduğunu iddia etti.

“Kararlı şekilde çalışmaları sürdürüyoruz”

Meydana gelen kitlesel hareketlerle yargı düzenlemesinin ertelendiğini ifade eden Netanyahu, ABD’ye uyarıda bulunarak şu ifadeleri dile getirdi: "Başkan Biden'ı 40 seneyi geçkin süredir yakından tanıyorum. İsrail'e yönelik uzun süredir gösterdiği bağlılığını da önemsiyorum. ABD ve İsrail arasında oluşturulan ittifak kırılmaz. Yaşanan anlaşmazlıkların ise üstesinden gelebiliriz.

Yönetimim, idarenin üç kanadı içerisinde uygun dengeyi tekrar oluşturarak demokrasiye güç verme konusunda ve bu durumu detaylı bir mutabakatla oluşturmaya kararlı şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. İsrail, kendi kararlarını en iyi dostları da içerisinde olmak kaydıyla dışarıdan yapılan baskılara göre değil, vatandaşlarının iradesiyle veren egemen bir ülkedir" dedi.

Yorumlar (0)