Netanyahu yardım istedi, Merkel reddetti!

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun solunum cihazı talebini reddettiği iddia edildi.

DÜNYA 28.03.2020, 17:02
Netanyahu yardım istedi, Merkel reddetti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle Almanya’dan solunum cihazı talep ettiği fakat Almanya Şansölyesi Angela Merkel tarafından söz konusu talebin reddedildiği ileri sürüldü.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kısa bir süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında solunum cihazı talep ettiği kaydedildi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in söz konusu talebi olumsuz karşıladığının altı çizilen haberde, başka ayrıntıya yer verilmedi.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden daha önce yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun salı günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü belirtilmiş, söz konusu görüşmeye ilişkin hiçbir ayrıntı paylaşılmamıştı.

İsrail’in Kamu Yayın Kuruluşu KAN’nin 25 Mart'taki haberinde, Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’ın Başkanı Yossi Cohen ile Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat'ın yurt dışından gerekli tıbbi ekipmanı satın almak için ortak bir ekip kurduğu kaydedilmişti.

İsrail Sağlık Bakanlığının verilerine göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısı konulan kişi sayısı 3460’a yükselirken, 12 kişi de yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)