Netanyahu'ya bir darbe de eski bakanından!

İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Lieberman, rüşvet soruşturmalarıyla sarsılan Başbakan Netanyahu'nun dokunulmazlık talebine karşı çıkacak.

DÜNYA 25.11.2019, 18:28
Netanyahu'ya bir darbe de eski bakanından!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, hakkında çıkan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında büyük bir engele takılacak. İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Başbakan Netanyahu'nun İsrail meclisi Knesset'e yapacağı ve parlamentonun onayını almak zorunda olduğu dokunulmazlık başvurusuna parti olarak karşı çıkacaklarını belirtti.

Dokunulmazlık kararı halkı etkileyebilir


İsrail Evimiz Partisi lideri Lieberman

Knesset'te partisinin yetkilileriyle yaptığı toplantı sonrası konuşan Lieberman, Başbakan Netanyahu'nun geleceğine dair kararları meclisin değil, mahkemenin alması gerektiğini açıkladı. Avigdor Lieberman, İsrail halkını mahkemenin alacağı kararları şimdiden kabul etmeye çağırdı ve Netanyahu'ya ait kararın Knesset'ten verilecek bir dokunulmazlıkla engellenmesinin, İsrail halkının meclise olan güvenini sarsacağını söyledi.

Lieberman, bu yöndeki düşüncelerini "Umarım bu sürecin sonunda Başbakan Netanyahu, kar gibi temize çıkar ancak bunun olabileceği tek yer mahkemedir" ifadeleriyle basınla paylaştı.

Başsavcı Mandelblit 21 Kasım'da konuşmuştu


Başsavcı Mandelblit

İsrail'de Başsavcı Avichai Mandelblit, 21 Kasım'daki açıklamalarında Başbakan Benjamin Netanyahu hakkında 3 ayrı yolsuzluk soruşturması yürütüldüğünü ve bu soruşturmalar üzerinden dava açacağını duyurmuştu. Başbakan Netanyahu, 30 gün içerisinde Knesset'e başvurarak dokunulmazlık talep edebilir; ancak İsrail halkının dokunulmazlığa verebileceği tepki yetkilileri endişelendiriyor.

Başbakan Netanyahu aynı zamanda ülkesinde Nisan ve Eylül ayında yapılan seçimleri lider olarak tamamlasa da tek başına iktidarı elde edecek kadar oy alamadı ve hükümet kuramadı. Geçtiğimiz günlerde ikinci hükümet kurma girişimi de başarısızlıkla sonuçlanan Netanyahu'nun ne yapacağı büyük merak konusu.

Yorumlar (0)