Netanyahu parti seçimlerini yeniden kazandı

İsrail Başbakanı Netanyahu, partisi Likud'un liderlik seçimlerini kazandı.

DÜNYA 27.12.2019, 09:37
Netanyahu parti seçimlerini yeniden kazandı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, partisi Likud'un Cuma günü düzenlenen liderlik seçimlerini kazandı. Netanyahu, eski Eğitim Bakanı Gideon Saar'a karşı yarışıyordu.

"Büyük bir galibiyet!"

Başbakan Netanyahu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından "Büyük bir galibiyet! Likud üyelerine güvenleri, destekleri ve sevgileri için teşekkür ediyorum" ifadeleri içeren bir tweet atarak muhafazakar parti Likud üyelerine teşekkür etti. 

2 genel seçimden hükümet çıkmadı

Netanyahu, bu sonuçlar sayesinde Mart 2020'de düzenlenecek genel seçimlere de katılabilecek. İsrail, 2019'un Nisan ve Eylül aylarında iki genel seçime gitti ancak hiçbir parti İsrail'in meclisi Knesset'te çoğunluğu elde edemedi. İki büyük parti Likud ve Netanyahu'nun rakibi Benny Gantz'ın partisi Mavi-Beyaz arasında da bir koalisyon kurulamayınca İsrail yine seçimlere gitmek zorunda kaldı.

Saar, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine aday olmuştu


Netanyahu'ya rakip aday Saar

Resmi sonuçların henüz açıklanmadığı parti liderliği seçimlerine göre İsrail Başbakanı Netanyahu, eski bakan Saar'ı büyük bir farkla geçti. Saar, Likud liderliği adaylığını Kasım ayında açıklamıştı. Saar adaylığını Netanyahu hakkında çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarından sonra duyurmuştu.

İsrail'de yeni genel seçimler 2 Mart 2020'de düzenlenecek.

Yorumlar (0)