Netanyahu'nun "tehdit dolu" ses kaydı yayınlandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun medya patronunu tehdit ettiği ses kaydı yayımlandı.

DÜNYA 27.10.2019, 10:58
Netanyahu'nun "tehdit dolu" ses kaydı yayınlandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, hakkında olumlu haber yapılması için İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Mozes'i tehdit ettiği ses kayıtları basına sızdı.

İsrail'in Kanal 13 televizyonu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Yedioth Ahronoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Mozes arasında 2014 yılında yapılan toplantılara ait olduğu belirtilen ses kayıtlarını yayınladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski özel kalem müdürü Ari Harow tarafından kaydedildiği belirtilen kayıtlarda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Yedioth Ahronoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Mozes'ten kendisi ve ailesi hakkında olumlu haber yapmasını istediği ve tehdit ettiği duyuluyor.

"Senin peşinden gelirim, benim hayattaki misyonum budur"

İsrail'in önde gelen gazetelerinde Yedioth Ahronoth'ta yayımlanan ve kendisine yönelik sert eleştirilerin yer aldığı makale nedeniyle Yedioth Ahronoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Mozes'i tehdit eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Beni devirirsen ben de elimdeki tüm imkânlarla senin peşinden gelirim. Bu benim hayattaki misyonum olur." ifadelerini kullanıyor. 

Yayınlanan haberde, söz konusu kayıtların İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamalarının yöneltildiği 2000 numaralı dosyada yer aldığı ifade edildi.

İsrael Hayom gazetesine de baskı yapmış!

2000 numaralı dosyada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, kendisi ve ailesi lehine haber yapılması için Yedioth Ahronoth gazetesinin sahibi ve yayıncısı Arnon Mozes ile gerçekleştirdiği toplantılar bulunuyor. Dosya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ailesi hakkındaki olumlu haberlere karşılık Yedioth Ahronoth'un rakibi İsrael Hayom gazetesine baskı yapıldığı iddiasını da barındırıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski Özel Kalem Müdürü Ari Harow, 2000 numaralı dosyanın tanıkları arasında bulunuyor.  

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamalarının yer aldığı üç ayrı dosya bulunuyor.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, bu ay başında üç dosyayla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun avukatlarını 4 gün boyunca dinlemişti.

Yerel basın İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit'in söz konusu dosyalara ilişkin kararını aralık ayında açıklayacağını yazmıştı.

Yorumlar (0)