Netanyahu: İsrail'i nükleer güce dönüştürüyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle imzaladığı "Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı" (Eastmed) projesine yönelik konuşmasında dili sürçerek "İsrail'i nükleer bir güce dönüştürüyoruz." ifadesini kullandı.

DÜNYA 05.01.2020, 17:22 13.01.2020, 10:04
Netanyahu: İsrail'i nükleer güce dönüştürüyoruz

Başbakan Netanyahu, haftalık olağan kabine toplantısı öncesinde gündem değerlendirmesinde bulundu.

İsrail, Yunanistan ve Rum yönetimi arasında 2 Ocak'ta imzalanan, İsrail doğal gazının deniz altından boru hattı ile Kıbrıs, Girit Adası ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaştırılmasını öngören Eastmed projesine ilişkin açıklamada Netanyahu'nun dili sürçtü. Açıklamasında Netanyahu, "Bu projenin önemi İsrail'i bir nükleer güce dönüştürüyor olmamızdır.” dedikten kısa süre sonra "enerji gücüne dönüştürüyor olmamızdır." diyerek kendini düzeltti.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) geçen yıl yayımladığı rapora göre, İsrail elindeki nükleer silahlara ait bilgileri uluslararası kamuoyuyla paylaşmasa da 80-90 civarında nükleer silaha sahip. 

İsrail yönetimi ise nükleer silaha sahip olduğuna ilişkin raporlara dair yorum yapmaktan kaçınıyor. Bu anlamda İsrail nükleer silahları olduğunu ne doğruluyor ne de yalanlıyor.

Yorumlar (0)