Netanyahu döneminin sonu geldi!

İsrail Başbakanı Netanyahu, hükümet kuramadığını açıkladı.

DÜNYA 22.10.2019, 10:55
Netanyahu döneminin sonu geldi!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 17 Eylül'den ikinci olarak çıkmasına rağmen kendisine verilen hükümet kurma görevinden vazgeçtiğini açıkladı. Netanyahu'nun duyurusu, koalisyon kurması için verilen sürenin bitiminden 2 gün önce geldi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Nivlin adına konuşan bir sözcü, hükümet kurma görevinin 17 Eylül'de birinci parti olan Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'a verileceğini söyledi. Benny Gantz, eski bir ordu komutanıydı, İsrail'de 2019'da düzenlenen 2 seçime de Netanyahu'ya rakip olarak katılmıştı. 17 Eylül seçimlerini Netanyahu'nun partisi Likud'u az bir oy farkıyla geçmiş olsa da, hükümet kurma yetkisi Mavi-Beyaz İttifakı liderine verilmedi.

"Artık harekete geçme zamanı"

Benny Gantz'ın da bir koalisyon kuramaması halinde İsrail'de kısa bir sürede üçüncü seçimin yapılması gerekecek.

Gantz'ın partisi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada "Propaganda zamanı sona erdi, artık harekete geçme zamanı. Mavi-Beyaz İttifak, İsrail halkının seçtiği Benny Ganz liderliğinde bir liberal birlik hükümeti kurmaya kararlı" dendi.

Netanyahu, yolsuzluk iddiaları yüzünden bir soruşturmayla karşı karşıya. Mavi-Beyaz İttifak, Netanyahu'nun koalisyon teklifini bu iddialar yüzünden geri çevirmişti.

Yorumlar (0)