Netanyahu'dan Mogherini'ye tepki!

Binyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Federica Mogherini'nin nükleer anlaşmaya ilişkin açıklamasını eleştirdi.

DÜNYA 15.07.2019, 22:35
Netanyahu'dan Mogherini'ye tepki!

İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin, nükleer anlaşmaya bağlı kalan tarafların "İran'ın ihlallerini önemli bir uyumsuzluk olarak görmediği" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin açıklamalarını Avrupa'nın geçmişte Nazi Almanyasının yükselişine karşı izlediği politikaya benzeten işgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bu bana, Avrupa'nın 1930'lu yıllardaki yatıştırıcı politikasını hatırlatıyor. O zaman da başını kuma sokanlar yaklaşan tehlikeyi görememişti." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB)'ni İran'a karşı gerekli adımları atmadığı iddiasıyla yeren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Öyle görünüyor ki İran'ın nükleer füzeleri Avrupa topraklarına düşene kadar Avrupa'da uyanmayacak olanlar var fakat ondan sonra elbette çok geç olacak." dedi.

Mogherini ne demişti?

Brüksel'de düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyinin ardından basın toplantısı yapan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İran nükleer anlaşmasına bağlı kalan tarafların, Tahran'ın ihlallerini önemli bir uyumsuzluk olarak görmediğini kaydederek, tarafların anlaşmada yer alan "ihtilaf çözüm mekanizmasını İran'a karşı şu an için işletmeyi düşünmediklerini" ifade etmişti.

Yorumlar (0)