Netanyahu'dan küstah açıklama: Haritayı düzenlemeye başladık!

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın açıkladığı "Yüzyılın Anlaşması" planına göre Batı Şeria'dan bazı parçalarının İsrail topraklarına eklendiği harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

DÜNYA 09.02.2020, 09:07
Netanyahu'dan küstah açıklama: Haritayı düzenlemeye başladık!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin çatışmasını sona erdirmek için hazırladığı sözde barış planına göre Batı Şeria'dan toprakların İsrail sınırlarına eklendiği harita çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

"Tek egemen" İsrail olacak!

Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı plana göre çalışmaların birkaç hafta içinde bitmesi gerekiyor. Netanyahu, harita üstünde İsrail'e ait gözüken tüm topraklarda tek egemenin İsrail olacağını vurgularken bu toprakların Batı Şeria'daki gayrimeşru İsrail yerleşim yerleri ve Agvar bölgesinin tamamı olduğunu söyledi.

Netanyahu, Batı Şeria olmadan İsrail'in olmayacağını söyledi.

"Yüzyılın Anlaşması" nedir?

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun da katılımıyla 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında planını duyurmuştu. Planın "bağımsız bir Filistin için son fırsat" olduğunu iddia eden Trump, Kudüs'ün "bölünmez" bir şekilde İsrail'in başkenti olacağını duyurmuştu.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
O harita bir yerinize monte olsun Netenyahu efendi