Netanyahu: Boykot eden boykot edilecektir!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler'in (BM), Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren İsrail merkezli ve uluslararası firmaların listesini paylaşmasına tepki göstererek, "Bizi boykot eden, boykot edilecektir. Bu kurum, taraflı, aynı zamanda etkisiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 13.02.2020, 12:10 13.02.2020, 12:11
Netanyahu: Boykot eden boykot edilecektir!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyet gösteren İsrail merkezli ve uluslararası firmaların listesini yayınlamasına sert tepki gösterdi.

Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bizi boykot eden, boykot edilecektir. Bu kurum (BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği), taraflı, aynı zamanda etkisiz de. Örgüt insan haklarına önem vermeye çalışmak yerine İsrail'in itibarını zedelemeye uğraşıyor." ifadelerine yer verdi. 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yayınlanan raporda, 94'ü İsrail, 18'i diğer ülkelerden toplam 112 firmanın bulunduğu bir liste paylaşıldı.

Listedeki uluslararası şirketler arasında ABD'den dünyaca ünlü "Airbnb Inc", "Motorola Solutions Inc", "Expedia Group Inc",   "General Mills Inc", "TripAdvisor Inc" ve "Booking Holdings Inc" bulunuyor.

Öte yandan, listede Hollanda'dan "Booking.com", "Altice Europe N.V", "Kardan N.V" ve "Tahal Group International", İngiltere'den "JC Bamford Excavators Ltd", "Greenkote P.L.C" ve "Opodo Ltd", Fransa'dan  "Egis S.A", "Egis Rail" ve "Alstom S.A", Lüksemburg'dan "eDreams ODIGEO S.A", Tayland'dan ise "Indorama Ventures P.C.L" yer alıyor.
 

Yorumlar (0)