Neredeyse bir "Vietnamlı mülteci dramı" daha yaşanacaktı!

Fransa'dan İrlanda'ya giden vapurda bulunan bir kamyonda 16 kaçak yakalandı.

DÜNYA 21.11.2019, 17:05 21.11.2019, 17:05
Neredeyse bir "Vietnamlı mülteci dramı" daha yaşanacaktı!

Fransa'nın Cherbourg limanından İrlanda'nın Rosslare limanına giden bir vapurda bulunan bir kamyonda 16 kişi yakalandı. 16'sı da erkek olduğu belirlenen kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konteynır duvarlarına vurmaları üzerine bulundular

Gece 23.00 sularında Fransa'nın Cherbourg limanından ayrılan vapurdaki 16 kişi, Perşembe sabah saatlerinde rutin kontroller esnasında tespit edildi. Saat öğlen 12'yi bulmadan önce yapılan rutin kontroller esnasında bulunan 16 kişi, kamyon kontenyırının "duvarlarına vurmaları" üzerine tespit edildi.

20 ila 40 yaşları arasında oldukları düşünülen 16 kişi, bulunduktan sonra yolcu salonuna getirildi ve sağlık durumları kontrol edildi. İrlanda'ya göçmeye çalıştıkları düşünülen 16 kişi, limana ulaşmaları sonrasında İrlanda göçmen otoritelerine teslim edilecek.

39 Vietnamlı ile aynı kaderi paylaşmadılar

İrlanda'ya kamyon kasasında göçmeye çalışan ve etnik kökenleri henüz tespit edilemeyen mültecilerin, geçtiğimiz ayda İngiltere'de bir tırın konteynırında bulunan 39 ölü Vietnamlı mülteciyle aynı kaderi paylaşmaması ise yetkilileri bir nebze de olsa rahatlattı.

Yorumlar (0)