Nepal’de kaybolmuştu… Yolcu uçağının enkazına ulaşıldı

Dün Nepal’den havalandıktan kısa bir süre sonra kule ile irtibatı kesilen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı. 

DÜNYA 30.05.2022, 11:53 30.05.2022, 17:54
Nepal’de kaybolmuştu… Yolcu uçağının enkazına ulaşıldı

Tara Air firmasına ait bir yolcu uçağı, içinde bulunan 22 yolcu ile birlikte dün Nepal’den havalanmıştı. Havalandıktan kısa süre sonra kule ile irtibatı kesilen uçak, radar sisteminden de kaybolmuştu. Yaşanan bu gelişme üzerine harekete geçen ekipler, uçağa ulaşabilmek için tespit edilen bölgelerde geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlattı. 

20 cansız bedene ulaşıldı

Dün olumsuz hava koşulları sebebiyle ara verilen çalışmalar, bugün yeniden hız kazandı. Tespit edilen noktada yoğunlaşan araştırmalar sonucu uçağın enkazına ulaşıldı. Olay yerinden yapılan ilk açıklamada, uçakta toplam 14 cansız bedenin bulunduğu duyuruldu. Ardından yapılan açıklamada ise toplam 20 cansız bedene ulaşıldığı açıklandı. Diğer 2 yolcuyu bulmak için çalışmalar devam ediyor. 

“Uçak, Nepal’in kuzey kesimlerinde yer alan Mustang’a düştü”

Enkaza ulaşılmasının ardından açıklamalarda bulunan Nepal Ordu Sözcüsü, “Uçak, Nepal’in kuzey kesimlerinde yer alan Mustang’a düştü. Şu ana kadar 20 cansız bedene ulaşıldı ancak yolcu uçağının içinde 22 yolcu olduğu biliniyordu. Bölgedeki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. En kısa sürede onlara da ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

“2 kişi hala bulunamadı”

Tribhuvan Uluslararası Havaalanı Sözcüsü Tek Raj Sitaula ise yaptığı açıklamada, “2 kişi hala bulunamadı. Ancak bölgede çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Şu an için kazadan kurtulan bir kişi olup olmadığını bilemiyoruz. Geriye kalan 2 yolcuya da en kısa sürede ulaşacağız. Bundan şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı. 

Uçakta 2 Alman ve 4 Hint vatandaşı da vardı

Nepal’in turistik şehirleri arasında yer alan Pokhara’dan havalanan yolcu uçağı, Jomsom beldesine iniş yapacaktı. Havalandıktan kısa bir süre sonra Mustang bölgesine düşen uçağın içinde 2 Alman, 4 Hint ve 16 Nepal vatandaşının olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)