Nepal ve Hindistan’daki seller can almaya devam ediyor: En az 180 ölü 

Nepal ve Hindistan’da günlerdir devam eden şiddetli yağış, kızgın selleri meydana getirdi. Sel ve sebep olduğu heyelanlar nedeniyle iki ülkede toplamda 180’den fazla kişi hayatını kaybetti. 

DÜNYA 22.10.2021, 08:59 22.10.2021, 17:47
Nepal ve Hindistan’daki seller can almaya devam ediyor: En az 180 ölü 

Nepal ve Hindistan, günlerdir şiddetli yağmur ve beraberinde gelen sel ve heyelanlar ile mücadele etmeye çalışıyor. İki ülkenin yardım kuruluşları ve güvenlik güçleri kurtarma operasyonlarını sürdürmekte zorlanırken acı haberler de ardı ardına gelmeye devam ediyor. 



Kayıplar aranıyor, bedenler toprak altından çıkarılıyor 

Nepal’in doğu ve batı kıyılarında yaşanan kurtarma mücadelesi, sel ve heyelan sebebiyle oldukça yavaş ilerlerken hali hazırda en az 40 kişinin toprak, su ya da enkaz altında kaldığı bildirildi. Ülkede, pazartesi gününden bu yana en az 99 kişi hayatını kaybetti ve en az 35 kişi de hastanede tedavi altına alındı. 



Hindistan, Covid-19'u bıraktı sel ile mücadele ediyor 

Hindistan’da bir dönem hızlı şekilde artan Covid-19 vaka ve ölü sayısı durulmuş değil fakat ülkedeki yetkililer şu anda sel ve heyelan ile mücadele etmek uğruna canlarını hiçe sayıyorlar. Kuzeydeki Uttarkand ve güneydeki Kerala eyaletlerinde pazartesi gününden bu yana etkili olan şiddetli yağış nedeniyle en az 88 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Köprülerin ve evlerin yıkıldığı, yolların su bastığı bölgede kurtarma çalışmalarına devam edilmeye çalışılıyor. 

Yorumlar (0)