Nepal'de 72 kişilik yolcu uçağı düşmüştü: Kara kutu bulundu

Nepal'in merkezinde yer alan Pokhara bölgesinde 72 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düşmüş ve dün 68 yolcunun yaşamını yitirdiği kaydedilmişti. Kayıp 4 yolcunun ise arama çalışmaları devam ediyor. Bununla beraber uçağın kara kutusunun iyi durumda olduğu bilgisine ulaşıldı.

DÜNYA 16.01.2023, 12:45 17.01.2023, 09:43
Nepal'de 72 kişilik yolcu uçağı düşmüştü: Kara kutu bulundu

Nepal'de 72 kişiyi taşıyan uçak Pokhara Havalimanı'na iniş yapmaya çalıştığı esnada düşmüştü.

Himalayalarda son 30 senede yaşanan en ölümcül uçak kazası olarak ifade edilen kazada 68 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişiyi ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kazanın araştırılması için komisyon kuruldu

Ulusal yas ilan edilen ülkede kazayı araştırmak maksadıyla bir de komisyon kuruldu.

Bununla beraber uçağın düşüş anının cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde yolcuların kaza öncesinde sakin oldukları görülürken, uçağın sola yatmasının ardından çığlık seslerinin duyulmaya başladığı ifade edildi. Uçağın yere büyük bir gürültüyle çakılması sonrasında alevler içinde kaldığı bilgisi paylaşıldı.

Uçağın kara kutusu bulundu

Bununla beraber yetkililer 72 kişiyi taşıyan çift motora sahip ATR 72 tipindeki uçağın kara kutusu ile kokpit ses kayıt cihazının da bulunduğunu ifade etti. Kara kutu ile kayıt cihazının durumunun iyi olduğunun altı çizildi.

2000 yılından bu zamana dek Nepal'deki uçak kazalarında 350'nin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. Dünyada 14 yüksek dağın 8 tanesine ev sahipliği yapan Nepal'de hava koşulları ani olarak değişiklikler gösterebiliyor ve bu ise tehlikeli durumlara sebep oluyor.

Yorumlar (0)