Nehir temizliği faciası: 11 çocuk boğularak can verdi

Endonezya’nın 'Batı Cava' adlı eyaletinde nehir temizleme faaliyetlerine katılım gösteren 11 öğrenci boğularak can verdi.

DÜNYA 16.10.2021, 20:37 17.10.2021, 16:23
Nehir temizliği faciası: 11 çocuk boğularak can verdi

Yerel yetkililerden aktarılan bilgilere göre, 150 kişiden oluşan ortaokul öğrenci grubunun dün, eyaletten geçen Cileueur Nehri’ni temizleme faaliyetlerine katıldığını; 21 öğrencinin suya düştüğünü, kurtarma ekipleri ve çevredekilerin çalışmalarıyla 10 öğrencinin sudan çıkarılarak sağlık kuruluşlarına kaldırıldığını, 11 öğrencinin ise boğularak can verdiğini bildirdi.

"O gün taşkın riski yoktu"

Arama kurtarma ekibinin başındaki isim Deden Ridwansyah, olayın meydana geldiği gün havanın iyi olduğunu ve taşkın ihtimalinin bulunmadığını, suya düşen öğrencilerin el ele tutuştuklarından dolayı kurtarılamadığını ifade etti. Ridwansyah, "Öğrencilerden biri kaydı, diğerleri de arkasından sürüklendi." dedi.

Endonezya

Pasifik ve Hint okyanusları arasında, Okyanusya ve Güneydoğu Asya'da toprakları bulunan bir devlettir. 17 bini aşkın adadan oluşur. Söz konusu adaların en büyükleri ise Cava, Borneo, Sumatra, Yeni Gine ve Borneo'dur.

Yorumlar (0)