Ne yaptıysa deviremedi, şimdi masaya oturacak!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu ve bunu değerlendireceğini ifade etti.

DÜNYA 22.06.2020, 09:40
Ne yaptıysa deviremedi, şimdi masaya oturacak!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 10 Ocak 2019 yemin ederek görevinde ikinci döneme başlamış, hemen ardından muhalefet lideri Juan Guaido'nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesiyle birlikte ülke hem siyasi hem de insani anlamda bir krizin ortasında kalmıştı. ABD ise Juan Guaido'ya destek veren ülkeler arasında yer almıştı.

"Yaşananlara karşıyım"

ABD Başkanı Donald Trump, kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido ile herhangi bir bağının olmadığını kaydederek, inandırıcı olmasa da Venezuela'da yaşananlara karşı olduğunu söyledi. 

ABD Başkanı Trump, Guaido'nun seçilmiş bir kişi olduğunu ama kendisine çok da olumlu yönde bakmadığını kaydederek, bazı kişilerin Guaido'yu sevdiğini, bazılarının ise hiç sevmediğini ifade etti. Trump, iki tarafın da kendisi için bir anlamı olmadığını belirtti.

"Görüşmeyi değerlendireceğim"

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile olası bir görüşmeyi nasıl değerlendireceğine yönelik soru üzerine Trump, Maduro'nun görüşme talebinde bulunduğunu ve kendisinin de görüşmelere karşı olmadığını kaydetti.

Trump, şu ana kadar çok az görüşme teklifini kabul etmediğini, bu nedenle Maduro ile görüşmeyi değerlendirebileceğini aktardı. 

Darbe girişimi engellenmişti

Venezuela'da 23-24 Haziran 2019 tarihleri için darbe planı yapılmış ancak bu girişim güvenlik güçleri tarafından önlenmişti. Maduro, darbecilerin ABD ve Kolombiya tarafından finanse edildiğini ileri sürmüştü. 

Darbecilerin içinde İsraillilerin de bulunduğuna dikkati çeken Maduro, söz konusu kişilerin hem kendisine yönelik suikast düzenlemeyi planladıklarını hem de ülkenin internet ve telefon altyapısına yönelik bombalı saldırılar gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söylemişti. 

Yorumlar (0)