Nazileri de yendi, koronayı da!

Brezilya'da 99 yaşındaki İkinci Dünya Savaşı gazisi bu kez de Covid-19'u (yeni tip koronavirüs) yendi.

DÜNYA 16.04.2020, 06:48
Nazileri de yendi, koronayı da!

Brezilya'da 99 yaşındaki İkinci Dünya Savaşı gazisi Ermando Piveta, yakalandığı Covid-19'u (yeni tip koronavirüs) yenerek, tedavi gördüğü hastaneden alkışlarla taburcu edildi.

Brezilya Savunma Bakanlığı, İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı savaşan 99 yaşındaki Ermando Piveta'nın hastaneden taburcu edildiği anın görüntülerini yayımladı.

Asker kepi ile askerî pantolon giyen ve asker selamı veren Ermando Piveta, hastane çalışanlarının alkışları ve bir askerin borazanla çaldığı askerî marş eşliğinde Brezilya'nın başkenti Brasilia'daki Silahlı Kuvvetleri Hastanesinden uğurlandı.

Ermando Piveta, gazetecilerin sorularını cevaplarken, "Bu mücadeleyi kazanmak, İkinci Dünya Savaşı'nı kazanmaktan daha önemliydi." ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ermando bir savaşı daha kazandı, bu sefer yeni tip koronavirüse karşı." ifadelerini kullandı.

Ermando Piveta'nın, İkinci Dünya Savaşı'nda Brezilya'nın Senegal'deki topçu birliğinde bulunduğu ve ardından Brezilya'nın doğusunda yer alan Alagoas eyaletinin başkenti Maceio'da teğmen olarak görev yaptığı açıklandı.

Nüfusu 210 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Brezilya, 1736 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan ve 28 bin 320 kişiyi enfekte eden Covid-19'dan bölgede en çok etkilenen ülke olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0)