Nazi selamı verip polise şişe fırlattılar!

İngiltere'de Başbakanlık Konutu'nun yer aldığı alana girmek isteyen aşırı sağcılar, Nazi selamı verip polise teneke kutular ile şişeler fırlattılar.

DÜNYA 13.06.2020, 17:25 13.06.2020, 17:38
Nazi selamı verip polise şişe fırlattılar!

İngiltere'de de ortalık fena karıştı. Başkent Londra'da ırkçılık karşıtlarının hasar verdiği heykelleri korumak için protesto gösterileri gerçekleştiren aşırı sağcılar, polis ekiplerine saldırıda bulundu.

Farklı gruplardan meydana gelen aşırı sağcılar, Parlamento Meydanı'nda ve Başbakanlık Konutu'na çıkan yol üzerindeki polis barikatının girişinde sabah saatlerinden itibaren bir araya geldi. 

Başbakanlık Konutu'nun yer aldığı alana girmek isteyen aşırı sağcılar, buna izin vermeyen polis ekiplerine teneke kutular ve şişeler fırlatmaya başladı. O esnada bazı eylemcilerin Nazi selamı verdikleri fark edildi. Öte yandan, aşırı sağcılar, en az iki basın mensubuna da saldırıda bulundu.

Irkçılık karşıtı kişilerin bugün gerçekleştirmeyi düşündüğü protestolar ise muhtemel bir çatışmayı önlemek amacıyla organizatörlerce iptal edildi.

İptal kararını dinlemeyen 200 kişi, aşırı sağcıların toplandığı yere yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan Trafalgar Meydanı'nda bir araya geldi. 

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, bir radyoya yaptığı açıklamada, aşırı sağcı grupların, ırkçılık karşıtları tarafından hasar verilen heykelleri koruduklarını söylediklerini ancak söz konusu heykellerin şiddet eylemlerine neden olabileceğini ifade etti. 

Londra Belediye Başkanı Han, aşırı sağcı grupların ırkçılık karşıtları ile karşılaşma tehlikesinin bulunduğunu, bu nedenle vatandaşlardan Londra'nın merkezine gelmemelerini talep etti.

Diğer yandan, Londra'da eylemcilere saat 17.00 (TSİ 19.00) itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Eylemcilerin bu saatten sonra dağılmamaları halinde polislerin gözaltı işlemlerine başlayacakları duyuruldu. 

Yorumlar (0)