NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’ya ABD’den kötü haber

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’nın NATO’ya hızlandırılmış katılım başvurusunu değerlendirerek, “Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğini başka bir zaman değerlendirmek gerekir”  şeklinde konuştu. 

DÜNYA 01.10.2022, 10:12 02.10.2022, 08:37
NATO’ya katılmak isteyen Ukrayna’ya ABD’den kötü haber

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’da yaşanan son gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Rusya’nın Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk’i ilhak etmesi sonrası harekete geçen Kiev yönetimi, NATO’ya dahil olabilmek için hızlandırılmış katılım başvurusunu imzalamıştı. Ukrayna’nın bu girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sullivan, dikkat çekici ifadeler kullandı.  

“Ukrayna’ya yardım etmenin en iyi yolunun ‘sahaya yardım’ olduğu görüşündeyiz”

NATO’nun açık kapı politikasına her zaman destek verdiklerini dile getiren Sullivan, “NATO üyeliği, 30 müttefik ülkenin ortak kararıyla gerçekleşebilecek bir durumdur. Şu an Ukrayna’ya yardım etmenin en iyi yolunun ‘sahaya yardım’ olduğu görüşündeyiz. NATO üyeliği çok başka bir konu. Ukrayna’nın NATO’ya üyeliğini başka bir zaman değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu. 

“Ukrayna için yeni yardım paketleri hazırlanacak”

Rusya’nın son ilhak kararlarını da kınayan Sullivan, “Rusya, bölgedeki hukuksuz faaliyetlerini sürdürüyor. Ukrayna için yeni yardım paketleri hazırlanacak. Önümüzdeki hafta bunun detaylarını da duyurmuş olacağız. Ukrayna’nın en başından beri yanında duruyoruz. Haklı mücadelelerinde onlara her açıdan destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)