NATO uyardı: Taarruza geçebilirler

NATO Askeri Komite Başkanı Bauer, Rusya Federasyonu'nun bahar aylarında Ukrayna'ya yönelik yeni bir taarruz düzenleme olasılığının çok yüksek olduğunu, Ukrayna'nın bu duruma karşı hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti.

DÜNYA 19.01.2023, 21:10
NATO uyardı: Taarruza geçebilirler

NATO'nun en üst seviye askeri yetkilisi olan Rob Bauer, NATO Genelkurmay Başkanları Toplantısı'nın ardından basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bauer, Rusya Federasyonu'nun yeni bir taarruz düzenleme olasılığına yönelik soruyu cevaplarken, Rusya Federasyonu'nun stratejik amaçlarının değişmediğini, bu sebeple yeni bir taarruz beklediklerini dile getirdi.

Rob Bauer, "Bu hususta kesin olarak emin değiliz fakat varsayımlar temelinde, stratejik amaçlarını değiştirmedilerse en yüksek olasılıkla bahar aylarında yeni bir taarruza geçecekler." diye konuştu.

Ukrayna'nın da aynı düşüncede olduğunun altını çizen Bauer, "Ukraynalıların bu duruma karşı hazırlanması lazım." dedi.



Ukrayna'nın tank gereksinimi

Bauer, Ukrayna tarafından Batılı ülkelerden talep edilen tanklara ne denli gereksinim duyulduğu hakkındaki soruyu cevaplarken de şu ifadelere yer verdi:

"Bir savaşta her çeşit silah lazımdır. Rus ordusu savaşta tank kullanıyorsa Ukrayna ordusunun da tanka gereksinimi vardır. Sizi hedef noktasına almış bir tank varsa sizin de tankınızın olması lazım. Ukrayna ordusu için düşmanlarıyla eşleşmek çok önemli. Ukraynalılar için önemli olan bir diğer husus da Rus ordusundan kendi topraklarını geri alma isteği. Rus ordusuyla savaşmak ve o topraklarından Rusları itmek için tank çok önemli bir silahtır."

NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı Christopher Cavoli ise tanklar hususunda "Bir başına sihirli değnek olarak sayılabilecek bir silah sistemi yoktur. Bütün sistemlerin dengeli olması gerekir." şeklinde konuştu.

Batılı devletlerin tanklarının Rus teknolojisinden daha üstün olduğunu savunan Cavoli, "Tek başına bir tanka karşı tank karşılaştırması yanlış olur. Burada bakım, lojistik, tedarikler, hedef belirleme yeteneği önemli. Bunların tümü bir bütündür." dedi. 

Yorumlar (0)