NATO: "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var"

Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmanın son derece önemli olduğunu aktaran NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin aynı zamanda "çok sayıda sığınmacıya ev sahipliği yaptığını ve meşru güvenli kaygıları" olduğunu belirtti.

DÜNYA 18.10.2019, 22:46
NATO: "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ortak basın toplantısı yaptı.

Pompeo'nun Türkiye ve ABD arasında "Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin varılan anlaşma" hakkında NATO Kuzey Atlantik Konseyi'ne bilgi verdiğini aktaran Stoltenberg, Suriye'de sahada olan iki NATO müttefikinin mutabakata varmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Stoltenberg, Suriye'nin kuzeydoğusunda durumun hala "hassasiyetini" koruduğunu kaydederek, "Türkiye-ABD arasındaki anlaşmanın, Suriye'nin kuzeydoğusunda gerginliği azaltmaya katkı sağlayacağını düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

NATO'nun müttefiklerin güvenlik endişelerini ele almak için önemli bir platform görevini de gördüğünü belirten Stoltenberg, Suriye'nin tüm ittifak üyeleri için önem taşıdığını kaydetti.

"Türkiye, bölgede ön cephede yer alıyor"

Yakın zamanda Türkiye'ye resmi bir ziyaret düzenlediğini hatırlatan Stoltenberg,"Türkiye'nin istikrarsız bir bölgede ön cephede yer aldığını ve tüm müttefiklerden daha fazla terör saldırısına uğradığını anımsattım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin aynı zamanda çok sayıda sığınmacıya da ev sahipliği yaptığına işaret eden Stoltenberg, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var." dedi.

Yorumlar (0)