NATO tehlikenin farkında

NATO global tehlikenin farkında. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Savunmaya yatırım yapmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 25.10.2019, 11:35
NATO tehlikenin farkında

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gününde "Külfet Paylaşımı, Caydırıcılık ve Savunma" başlıklı ilk oturumun öncesinde kısa bir açıklamada bulundu. 

"Gelecek için hazır olmak zorundayız"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savunma bakanlarının, NATO'nun caydırıcılık ve savunma kabiliyetlerini ele alacağını ifade ederek, ittifakın bu çerçevede gelecek için hazır olması gerektiğini söyledi. 

"Savunmaya yatırım sürmeli"

"Savunmaya yatırım yapmaya devam etmeliyiz." ifadelerini kullanan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin son 5 yıldır savunma bütçelerini artırdığına ve böylelikle ulusal savunma harcamalarına gelecek yılın sonuna kadar ilave 100 milyar dolar ekleyeceklerine vurgu yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savunma bakanlarının aynı zamanda ittifakın kriz anında hızlı tepki verme gücünü geliştirmeyi amaçlayan NATO Hazırlık Girişimi'ne ilişkin gelişmeleri ve siber savunmayla donanma gücünü de ele alacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)