NATO Sekreteri'nden Türkiye vurgusu

Riga’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Türkiye’nin Afganistan’daki tahliye sürecinde güvenliği en üst düzeyde sağladığını dile getirdi. Bu basın açıklaması sonrasında yabancı hükümetlerin dikkati Türkiye’ye çevrildi.  

DÜNYA 02.12.2021, 09:53 03.12.2021, 09:14
NATO Sekreteri'nden Türkiye vurgusu

Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi. 2 gün süren toplantı sonrasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, basın açıklamalarında bulundu. 



“Türkiye, güvenliği büyük oranda sağladı” 

Stoltenberg’in konuşmaları şu yöndeydi: Afganistan’dan çekilme sırasında NATO’nun ne kadar büyük bir tahliye operasyonunu yönetebileceğini hepimiz gördük. Tahliye sürecinde güvenliği sağlamak çok önemliydi ve Türkiye bunu büyük oranda sağladı. Türkiye hükümetine ise Norveç, İngiltere, ABD yardımcı oldu. Kabil Havalimanı, en zor şartlar altında dahi işler haldeydi.” 



Afganistan’da olanlar NATO’ya ders oldu 

Stoltenberg: “Afganistan’daki süreçten çıkarılan dersler, NATO için gelecekte yaşanacak herhangi bir kriz öncesinde tecrübe oldu. Bundan sonra Taliban’ın bizlere verdiği sözleri tutmalarını istiyoruz. Afganistan’ın yeniden terör yuvası olmaması için sözlerin tutulması gerekiyor.” 

Yorumlar (0)