NATO Liderleri toplandı! İşte kritik zirveden kareler!

İspanya'nın başkenti Madrid, 44 ülkenin devlet başkanlarının katılımıyla düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan; İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile samimi pozlar verdi. İşte Madrid'de başlayan kritik zirveden kareler...

DÜNYA 29.06.2022, 13:44 29.06.2022, 15:14 Hakan Öksüz
NATO Liderleri toplandı! İşte kritik zirveden kareler!

Dünya gündemine dair önemli konuların ele alınacağı NATO Liderler Zirvesi, 44 ülkenin liderlerinin katılımıyla Madrid'de başladı. Devlet başkanlarının yanı sıra zirvede çok sayıda ülkenin dışişleri ve savunma bakanları da hazır bulundu.

Aile fotoğrafının çekilmesiyle başlayan zirvede, liderlerin samimi pozlar vermesi dikkatlerden kaçmadı. NATO Lider Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti.

Erdoğan ile Biden görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile kameralara poz verdi. İki liderin saat 18.45'te baş başa görüşme yapacağı kaydedildi. Bir saat sürecek görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, F-16 satışı konusu, Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliği konularının masaya yatırılacağı kaydedildi. 

Erdoğan ile Macron arasında basına kapalı görüşme

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron basına kapalı bir görüşme yaptı. İki lider, görüşme öncesi kameralara poz verdi. 

Görüşmede Fransa ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Ukrayna'da süren savaşın, dünya ekonomisine vurduğu darbe ele alındı. Gıda ve akaryakıt krizinin çözülmesi için yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Erdoğan'ın görüşme yapacağı devlet başkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve kapsamında birçok ülkenin devlet başkanı ile ikili görüşmeler yapacağı aktarıldı. Bu isimlerin arasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in de yer aldığı kaydedildi. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile iki ülke arasındaki ilişkilerin son durumunu görüşecek olan Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile de bir araya gelecek.

NATO'nun caydırıcılığının nasıl artırılabileceği ele alınacak

NATO Liderler Zirvesi'nde gündeme alınan bir numaralı konunun Ukrayna-Rusya savaşı olduğu kaydedildi. NATO'nun caydırıcılığının artırılması kapsamında atılacak adımların kararlaştırılacağı zirvede, Ukrayna'daki savaşın, NATO için gelecekte nasıl etkiler yaratabileceği konusu masaya yatırılacak.

Yorumlar (0)