NATO komutanı duyurdu: S-400 bizim için problem değil

NATO komutanı Tod Wolters, Türkiye'nin S-400 alması ABD ile ilişkileri etkilemediğini ifade ederek, “Türkiye’nin S400 hava savunma sistemlerini satın alması şu ana kadar ilişkilerimizi etkilemedi; Türkiye bizim için hâla son derece güvenilir bir müttefik.” dedi.

DÜNYA 25.02.2020, 20:24 26.02.2020, 01:19
NATO komutanı duyurdu: S-400 bizim için problem değil

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 Hava Savunma Sistemi satın alması ABD ve NATO tarafından eleştirel yorumlar yapılarak hoş karşılanmamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'yi sık sık yaptırım uygulamakla tehdit ederek, bunun yanı sıra ABD ile ortak üretilen F-35 savaş uçakları konusunda da tartışmalara neden olmuştu.

Bütün bunların yanında, Suriye'de son zamanlarda yaşanan gelişmelerden sonra, ABD ve NATO, Esad karşısında Türkiye'nin yanında olduklarını ifade eden videolarla mesajlar vermişti.

Nato komutanından müttefiklik mesajı

Son olarak ABD Avrupa Komutanlığı komutanı, aynı zamanda NATO'nun Yüksek Müttefikler Avrupa Komutanı General Tod Daniel Wolters, katıldığı bir toplantıda, Türkiye ile müttefik olduklarını yineledi.

"Türkiye son derece güvenilir bir müttefik"

Wolters, “Türkiye’nin S400 hava savunma sistemlerini satın alması şu ana kadar ilişkilerimizi etkilemedi; Türkiye bizim için hâla son derece güvenilir bir müttefik.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)