NATO Genelkurmay Başkanları toplandı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de aralarında bulunduğu NATO Genelkurmay Başkanları Brüksel'de bir araya geldi.

DÜNYA 14.01.2020, 14:17 14.01.2020, 14:25
NATO Genelkurmay Başkanları toplandı

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi 29 ülkenin genelkurmay başkanları, NATO ittifakının gündemindeki önemli konuları görüşmek için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Türkiye'yi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in temsil ettiği ve iki gün sürecek olan toplantıya, Askerî Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach başkanlık ediyor.

Genelkurmay Başkanları Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulunan Askerî Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, ana gündem maddelerinin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) savunma ve caydırıcılık kabiliyeti, Irak eğitim misyonu, Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu, KFOR olarak bilinen Kosova'daki barış gücü, Rusya ve ortaklarla ilişkiler olacağı bilgisini paylaştı.

Askerî Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, 2019 yılında hem NATO'nun (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) 70'inci yılının kutlandığını hem de Kuzey Makedonya'nın üyelik sürecinin resmileştiğini anımsatarak, "Son 60 senede ilk olarak mevcut sınamaları yansıtan bir askerî strateji onaylandı. Bu strateji, 1 milyar insana güvenlik teşhis etmemizi sağlayan temel yol haritamızı oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) yeni gelişmelere karşı kendini uyarladığını ve güçlü olmaya devam ettiğini ifade eden Askerî Komite Başkanı Orgeneral Stuart Peach, ittifakın 2014 yılından sonra ortak savunmanın güçlendirilmesi bağlamında son senelerin en kapsamlı stratejisini uygulamaya başladığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)