NATO Genel Sekreteri’nden Rusya açıklaması: “Hafife almamalıyız”

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın hafife alınmaması gerektiğini aktaran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Rus güçleri tarafından yapılan saldırılar Ukrayna halkını zora sokuyor. Yaklaşan kış ayı sebebiyle büyük insani acılar yaşanacak” dedi.

DÜNYA 01.12.2022, 14:34
NATO Genel Sekreteri’nden Rusya açıklaması: “Hafife almamalıyız”

Berlin Güvenlik Konferansında açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya-Ukrayna savaşına değinerek, “Ukrayna bölgede çok önemli başarılar elde ediyor. Müttefiklerimiz tarafından Ukrayna'ya gelişmiş silah sistemleri yollanıyor. Bu durum ise savaşın seyrinde büyük bir fark yaratıyor” şeklinde konuştu.

“Büyük insani acılara neden olacak”

NATO ortaklarının Ukrayna'ya hava savunma sistemler, gelişmiş silahlar ve askeri destek sağlamayı sürdüreceğinin altını çizen Stoltenberg, "Almanya'nın önemli askeri, insani ve mali desteklerle Ukrayna'ya sağlamış olduğu güçlü yardımı memnuniyetle görüyoruz." diye konuştu.

Almanya'nın savunma harcamalarını büyük miktarda fazlalaştırma kararı karşısında memnun olduklarını aktaran Jens Stoltenberg, Alman silahlı kuvvetleri Bundeswehr'in NATO'nun savunma planlarında ve caydırıcılıkta kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Ukrayna’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'da oluşturulan barışı paramparça hale getirdiğine dikkat çeken Stoltenberg, “Bu savaş küresel güvenlik adına uzun süre boyunca görülecek şok dalgaları oluşturdu. Rusya'yı asla hafife almamalıyız. Rus insansız hava araçları ve füzeleri Ukrayna kentlerine, kritik altyapıya ve sivillere saldırmayı sürdürmekte ve kış ayları gelirken bu durum büyük insani acılara sebep olmaktadır." dedi.

Yorumlar (0)