NATO Genel Sekreteri: Dağlık Karabağ çatışmalarında taraf değiliz

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı görüşme sonrası Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Stoltenberg 2 ülkenin de NATO üyesi olduğunu söyledi, çatışmalarda taraf olmadığını vurguladı.

DÜNYA 21.10.2020, 19:15 21.10.2020, 21:36
NATO Genel Sekreteri: Dağlık Karabağ çatışmalarında taraf değiliz

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’deki NATO karargahında görüşmelerinin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, Dağlık Karabağ’daki durumu görüştüklerini kaydederek, “Sayın Cumhurbaşkanına NATO’nun yaşanan bu çatışmanın bir parçası olmadığını ifade ettim. Ermenistan da Azerbaycan da 25 seneden daha uzun bir zamandır NATO’nun değerli iki ortağıdır.” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg

“Sivillerin hedef alınması kabul edilemez”

NATO’nun yapılan ateşkes ihlalleri sebebiyle oldukça endişeli olduğunu kaydeden Stoltenberg, anlaşmazlıklarnı sona germesi, barışçıl bir çözüm bulunmasının önemine dikkat çekti.

Stolteng, taraflara ateşkesi uymaları ve itidal çağrısında bulunarak gerginliğin derhal düşürülmesini istediklerini kaydetti. Stoltenber, “Sivillerin hedef alınıyor olması kabul edilemez ve bu derhal durmalı. Herkesin bölgede kalıcı bir siyasi çözüm adına çalışması lazım. Azerbaycan ve Ermenistan müzakerelerini sürdürmeli.” şeklinde konuştu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Parkisyan

Sarkisyan: Türkiye desteğini keserse sorun çözülür

Stoltenberg açıklamada ayrıca Ermenistan’a tıpkı Afganistan’da olduğu gibi NATO misyonlarına ve operasyonlarına ilişkin yapmış olduğu katkı sebebiyle teşekkürlerini iletti. Sarkisyan ise “sivillerin hedef alınması durumunun kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Sarkisyan, Türkiye’nin Azerbaycan’ı desteklediğini ifade ederek, Türkiye bölgede desteğini keserse sorunun biteceğini kaydetti.

Yorumlar (0)