NATO'dan S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Umarım, bu görüşmede (Erdoğan-Trump) hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." dedi.

DÜNYA 27.06.2019, 16:27 27.06.2019, 20:10
NATO'dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 çerçevesinde bir araya geleceğini anımsatan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." temennisinde bulundu.

İki gün süren Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin bugün Afganistan'daki gelişmeleri ele aldığını hatırlattı. 

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun ülkedeki güvenlik güçlerini destekleyerek barış imkanı sağladığını söyleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO'nun Afganistan'a ilişkin kararlılığı sürüyor." dedi. 

NATO'nun 2024'e kadar Afgan güvenlik güçlerine mali destek vermeye devam edeceğini belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Afganistan'ın uluslararası teröristler için tekrar güvenli liman olmasını engellemek için gerekli olduğu müddetçe Afganistan'da kalmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. 

Uzay politikasına onay verildi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'nun kendini uyarlama sürecinde bugün önemli bir adım atıldığını açıklayarak, "Kapsamlı bir uzay politikasına onay verdik. Uzay, ittifakımızın savunma ve caydırıcılığı için büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu. 

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 krizi

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 tedarikinin gündeme gelip gelmediğini soran gazetecilere NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bu konunun Savunma Bakanları Toplantısı'nın resmi gündeminde bulunmadığı fakat ikili görüşmelerde ele alındığı cevabını verdi. 

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında diyaloğun sürmesini memnuniyetle karşıladığını vurgulayan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın G-20 çerçevesinde bir araya geleceğini anımsatarak, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." diye konuştu.

Yorumlar (0)