NATO'dan askerlerine Tinder tuzağı

Alman Der Tagesspiegel gazetesinde yer alan habere göre, Letonya'da Rusya sınırları yakınlarında gerçekleştirilen tatbikatlardaki NATO askerleri, iletişim merkezi tarafından kurulan bal tuzağına yakalanarak Tinder üzerinden aslında gerçekte var olmayan kadınlar ile buluşmaya gitti.

DÜNYA 05.10.2019, 13:53 05.10.2019, 13:55
NATO'dan askerlerine Tinder tuzağı

Letonya'da Rusya sınırları yakınlarında tatbikatta bulunan bazı NATO askerleri, Tinder kullanırken bal tuzağına yakalandı.

Uygulama üzerinden kadınlarla iletişime geçen iki askeri, konuştukları kişilerden randevu talep etti. İki asker de kuralları ihlâl ederek akşam buluşmaya gitmek için bulundukları yerden ayrıldı.

Buluşmalar gerçekleşmedi

Fakat askerlerin bekledikleri buluşmalar gerçekleşmedi çünkü konuştukları profiller, NATO’nun Stratejik İletişim Mükemmeliyet Merkezi tarafından oluşturulmuştu. 

Letonya’nın başkenti Riga'da bulunan iletişim merkezinin ordu saflarındaki zafiyetleri belirlemeye ve bunlarla mücadele için çalıştığı ifade ediliyor.

Merkez tarafından başlatılan bir başka testte de askerlere, kendileri için tasarlanmış bir sitenin reklamı yapıldı. Askerler, bu sitede ordu hakkında chat yapıp T-shirt’ler satın alma imkânına sahip oldular. Böylece teslimat için ev adresleri de ortaya çıkmış oldu.

Bal tuzağı

Bal tuzağı, casusluk faaliyetlerinde kadınlar aracılığıyla erkek hedefe yaklaşabilme taktiği olarak biliniyor. Dünya genelinde "Honey Trap" olarak bilinen bu taktik, istihbarat servisleri tarafından sıkça kullanılan yöntemler arasında bulunuyor.
 

Yorumlar (0)