NATO askerleri Afganistan’dan çekiliyor 

NATO’nun paylaştığı “1 Mayıs’tan itibaren çekiliyoruz” mesajı gerçek oluyor. Askerler, Afganistan’dan çekilmeye başladı.  

DÜNYA 30.04.2021, 09:31 30.04.2021, 14:27
NATO askerleri Afganistan’dan çekiliyor 

NATO’nun “Kararlı Destek Misyonu Güçleri” olarak nitelendirdiği askerler, 1 Mayıs itibariyle Afganistan’dan tamamen çekilmeye başlayacaklar. 14 Nisan’da alınan bu karar kapsamında askerlerin çekilme işlemlerinde hızlanma görülüyor.

Konu hakkında açıklama yapan NATO yetkilisi, “Askerlerimizin güvenliği bizim için öncelik. Her birinin ülkesine sağlıklı bir şekilde gidebilmesi için her türlü tedbiri aldık.” şeklinde konuştu. Çekilme sırasında yaşanabilecek herhangi bir Taliban saldırısı için anında karşılık verileceğini yineledi.



Öte yandan Afganistan’da bulunan pek çok devletin askeri hakkında “hangi ülkenin kaç askerinin bulunduğu ve bunların tamamen ne zaman çekileceği hakkında bilgi verilmediği” ayrıntısı da paylaşıldı.

Amerika’dan 2 bin 500 asker bulunuyor

Joe Biden, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada, Afganistan’da yaklaşık 2 bin 500 adet Amerikan askerinin bulunduğunu ve diğer ülkelerin aksine bu askerlerin çekilmesinin 1 Mayıs’ta başlayıp 11 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtmişti. Amerikan askerleri evine ulaşmadan teçhizatları ülkeden çıkarılmaya başlanmıştı. 

Yorumlar (0)