NASA’nın Adana doğumlu astronot adayı: Deniz Burnham 

NASA’nın yeni görevler için eğitimine başladığı 10 astronot adayı arasında Adana’daki incirlik Hava Üssü’nde dünyaya gele Deniz Burnham da bulunuyor.  

DÜNYA 08.12.2021, 10:17
NASA’nın Adana doğumlu astronot adayı: Deniz Burnham 

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından eğitilecek 10 astronot seçildi. 12 bin başvuru arasından seçilen 10 kişi, 2 sene süren eğitim alacak ve yeni uzay görevlerine hazırlanacak. Seçilen 10 kişi arasında bulunan bir isim ise dikkat çekiyor.  



Adana doğumlu Deniz de adaylar arasında 

Astronot adayları arasında bulunan Deniz Burnham, Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde doğmasıyla dikkat çekiyor. 

Sabit kanatlı hava araçları, helikopter ve paramotor uçurabilen ve yamaç paraşütünde adeta usta olan Burnham, uzun zamandır Alaska’da ikamet ediyordu. Asker ailede büyüyen astronot adayı, aile mesleği sebebiyle dünyanın çeşitli şehirlerindeki okullarda okudu. California Vanden Lisesi’nden mezun olduktan sonra California Üniversitesi’nde kimya mühendisliği eğitimi aldı. 



Şu anda Güney California Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi alan Deniz Burnham, NASA Ames Araştırma Merkezi’nde stajını tamamladı. Alaska’daki Prudhoe Körfezi’ne uzak bir noktada bulunan petrol sondaj kulesinde saha mühendisliği yapan Burnham, Kuzey Kutbu boyunca yer alan sondaj kulesi sahalarında sondaj operasyonlarının ölçüm ve kayıt işlemlerini yürüttü.

12 bin kişi arasından seçildi 

NASA’nın yeni uzay programında astronot adayı olmak için 12 bin kişi başvuruda bulundu. Burnham, bu 12 bin kişi arasından seçilen 10 kişiden biri oldu. Çeşitli tıbbi kontrol, egzersiz testleri ve yetenek sınavlarına tabi tutulan Deniz Burnham’ın Texas, Ohio ve Kanada’daki mühendislik kariyeri artık NASA’da astronotluk kariyerine evrilmek için gün sayıyor. 



Yorumlar (0)