NASA'dan UFO açıklaması: Ne olduklarını merak ediyoruz

NASA başkanı Bill Nelson, ABD’li savaş pilotlarının kayıt altına aldığı görüntülerde ne olduğunu kendilerinin de merak ettiklerini ifade etti. 

DÜNYA 07.06.2021, 13:59 08.06.2021, 15:47
NASA'dan UFO açıklaması: Ne olduklarını merak ediyoruz

Seneler önce internet ortamına sızdırılan ve Amerika Birleşik Devletleri donanmasının kayıt altına aldığı tanımlanamayan bazı cisim görüntüleri, son dönemde ABD'nin gündem maddelerinden biri haline geldi.

“Ne olduğunu merak ediyoruz”

Pentagon, bu tarz videoların ulusal güvenlik anlamında tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek belgelerin gizli olduğunu öne sürmüş ve sürecin başında konuya ilişkin bilgi vermese de daha sonra ilgili bütün görüntüleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bugünlerde ise söz konusu görüntülerdeki cisimlerin ne olduklarına ilişkin bilim insanlarının araştırmaları sürüyor.

Geçen ay göreve gelen NASA başkanı Bill Nelson, ajansta çalışan araştırmacılardan, son 20 yılda pilotların bildirdiği UFO gözlemlerini incelemelerini talep ederken "Bilim insanlarımızdan, bu görüntüleri incelemelerini talep ettik. Sonuçta, biz de ne olduğunu bilmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

2015’te kaydedildi

ABD donanması, FLIR1 ismi verilen görüntüleri 2015’te kayıt altına alırken, bu görüntülerde, gökyüzünde tanımlanamayan bir cisimin hareket ettiği görülüyor.

Atlantik Okyanusu'nun 35 bin feet yukarısında üçgen bir şekle sahip olan obje, Pentagon tarafından tanımlanamayan bir nesne olarak kayıt altına alınmıştı.

Cismi görüntüleyen pilotun, Pentagon raporundaki ifadesinde, söz konusu cismin takip edilemeyecek şekilde bir hızda gözden kaybolduğunu açıklamıştı.

Pentagon UFO raporu yayınlayacak

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, geçen sene yaptığı açıklamada UFO'lara ilişkin çalışmalar ve toplanan bulguları, 6 ayda bir paylaşacaklarını duyurmuştu. Pentagon’un sözünü ettiği 6 aylık süre neredeyse dolmak üzere.

Yorumlar (0)